Pastový med
Kód: 46Detailní popis produktu
Co znamená pastovaný med?
Každý kvalitní květový med začne tuhnout a krystalizovat. Je to přirozená vlastnost. Podle toho poznáte, že med se jedná opravdu o 100% čistý med bez přidaného cukru nebo jiných sirupů. Zkrystalizuje ve sklenici stejně tak jako včeličkám v plástvích. Někdy se dokonce může včelaři stát, že když nevymeduje včas, tak med v plástvích zkrystalizuje a pak už není šance med získat. Ten tak zůstane včeličkám :-)
A jak tedy vzniká pastovaný nebo také pastový či šlehaný med? Denně se za studena ručně míchá. Tím se naruší proces krystalizace a med získá jemnou chuť a lehce se roztírá. Tato konzistence mu již zůstane. POZOR! Med se nesmí zahřát nad 50°C nebo ztratí svou konzistenci - při této teplotě bude zase tekutý a po pár dnech začne přirozeně krystalizovat až do úplného ztuhnutí.
Pro který med se rozhodnout?
Květový med se skvěle hodí na slazení: čaje (neměl by mít ale víc než 49°C), kávy, do perníčků, apod.
Pasovaný med se dobře roztírá, je tedy vhodný pro každého, kdo má rád chleba s medem :-) Naši zákazníci ho používají i do salátů. Dá se použít kdekoli je potřeba použít med, který se dobře roztírá.
Skladování: med skladujeme v pokojové teplotě do 25°C a 70% vlhkosti. Med doporučujeme skladovat mimo lednici.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Medy |
---|---|
Hmotnost: | 0.9 kg |