Med se skořicí
Kód: 70/460 70/160 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Med se skořicí
Použití:
- na lžičku, když honí mlsná
- na palačinky a lívance
- k dochucení kaší
- do čaje
- do mléka
- na pečivo
Co znamená pastovaný med?
Každý kvalitní květový med začne tuhnout a krystalizovat. Je to přirozená vlastnost. Podle toho poznáte, že med se jedná opravdu o 100% čistý med bez přidaného cukru nebo jiných sirupů. Zkrystalizuje ve sklenici stejně tak jako včeličkám v plástvích. Někdy se dokonce může včelaři stát, že když nevymeduje včas, tak med v plástvích zkrystalizuje a pak už není šance med získat. Ten tak zůstane včeličkám :-)
A jak tedy vzniká pastovaný nebo také pastový či šlehaný med? Denně se za studena ručně míchá. Tím se naruší proces krystalizace a med získá jemnou chuť a lehce se roztírá. Tato konzistence mu již zůstane. POZOR! Med se nesmí zahřát nad 50°C nebo ztratí svou konzistenci - při této teplotě bude zase tekutý a po pár dnech začne přirozeně krystalizovat až do úplného ztuhnutí.
Skladování: med skladujeme v pokojové teplotě do 25°C a 70% vlhkosti. Med nedoporučujeme skladovat v lednici.