Med s jahodami

Kód: 76/460 76/160 Zvolte variantu
Novinka
200 Kč 90 Kč od 90 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

  • složení: 96% pastovaný med, 4% lyofilizované jahody
  • pouze med a jahody
  • pastovaný = krémový, lépe roztíratelný a jemné chuti

Detailní informace

Detailní popis produktu

Med s jahodami 

Med, který milují především děti. Chodí ho mlsat jen tak, nebo si ho mažou na lívance a palačinky. 

Kde se dá med s jahodami používat? 

  • na lžičku, když honí mlsná
  • na palačinky a lívance
  • k dochucení kaší
  • do čaje
  • do mléka
  • na pečivo

Jahodový med je lahodná pochoutka, která vzniká smísením kvalitního českého pastovaného medu s lyofilizovanými jahodami. Tento med má sladkou chuť a vůni jahod, která jej činí velmi oblíbeným. Jahodový med můžete použít jako sladidlo do čaje, jogurtu nebo ho můžete použít při pečení jako náhradu cukru. Kromě toho obsahuje jahodový med vitamíny a minerály, které jsou prospěšné pro zdraví, jako například vitamin C, který podporuje imunitní systém, a železo, které pomáhá udržovat zdravé červené krvinky. 

Skladování: med skladujeme v pokojové teplotě do 25°C a 70% vlhkosti. Med nedoporučujeme skladovat v lednici.   

 

Co znamená pastovaný med? 

Každý kvalitní květový med začne tuhnout a krystalizovat. Je to přirozená vlastnost. Podle toho poznáte, že med se jedná opravdu o 100% čistý med bez přidaného cukru nebo jiných sirupů. Zkrystalizuje ve sklenici stejně tak jako včeličkám v plástvích. Někdy se dokonce může včelaři stát, že když nevymeduje včas, tak med v plástvích zkrystalizuje a pak už není šance med získat. Ten tak zůstane včeličkám :-)

A jak tedy vzniká pastovaný nebo také pastový či šlehaný med? Denně se za studena ručně míchá. Tím se naruší proces krystalizace a med získá jemnou chuť a lehce se roztírá. Tato konzistence mu již zůstane. POZOR! Med se nesmí zahřát nad 50°C nebo ztratí svou konzistenci - při této teplotě bude zase tekutý a po pár dnech začne přirozeně krystalizovat až do úplného ztuhnutí.