Med s rakytníkem

Kód: 55/200 55/450 Zvolte variantu
Novinka Tip
90 Kč 200 Kč od 90 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta
  • složení: 96% pastovaný med, 4% sušený rakytník
  • pouze med a rakytník
  • rakytník je superpotravina

Detailní informace

Detailní popis produktu

Med s rakytníkem

Med je od našich včeliček. Rakytník je z naší zahrady, který je v chráněné oblasti. Sušíme ho tak, aby si zachoval všechny důležité vitamíny. 

Rakytník a jeho vlastnosti:

  • je označovaný jako superpotravina
  • bsahuje v průměru až 24x více vitaminu C než citron
  • obsahuje i provitamin A, vitamin E,
  • omega 3, 6 a 9 nenasycené mastné kyseliny
  • dokonce omega 7 mastnou kyselinu, která se v přírodě vyskytuje vzácně
  • podporuje správnou funkci imunitního systému
  • prospívá trávení i kardiovaskulárnímu systému
  • obsahuje biologicky odbouratelný serotonin, díky kterému působí antidepresivně 

Jenže. Už jste zkoušeli sníst kuličku rakytníku? Je vážně hodně kyselý. Proto nás napadlo smíchat sušený rakytník s medem. A výsledkem je med, který je super zdravý a přesto si zachoval svou sladkou chuť. 

Kde se dá med s rakytníkem používat? 

  • na pečivo
  • do kaší
  • do jogurtu
  • do čaje
  • na lžičku místo kupovaných multivitamínů

Složení: pastovaný med, rakytník

 

Co znamená pastovaný med? 

Každý kvalitní květový med začne tuhnout a krystalizovat. Je to přirozená vlastnost. Podle toho poznáte, že med se jedná opravdu o 100% čistý med bez přidaného cukru nebo jiných sirupů. Zkrystalizuje ve sklenici stejně tak jako včeličkám v plástvích. Někdy se dokonce může včelaři stát, že když nevymeduje včas, tak med v plástvích zkrystalizuje a pak už není šance med získat. Ten tak zůstane včeličkám :-)

A jak tedy vzniká pastovaný nebo také pastový či šlehaný med? Denně se za studena ručně míchá. Tím se naruší proces krystalizace a med získá jemnou chuť a lehce se roztírá. Tato konzistence mu již zůstane. POZOR! Med se nesmí zahřát nad 50°C nebo ztratí svou konzistenci - při této teplotě bude zase tekutý a po pár dnech začne přirozeně krystalizovat až do úplného ztuhnutí. 

Skladování: med skladujeme v pokojové teplotě do 25°C a 70% vlhkosti. Med nedoporučujeme skladovat v lednici.