Med s rakytníkem
Kód: 55/200 55/450 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Med s rakytníkem
Med je od našich včeliček. Rakytník je z naší zahrady, který je v chráněné oblasti. Sušíme ho tak, aby si zachoval všechny důležité vitamíny.
Rakytník a jeho vlastnosti:
- je označovaný jako superpotravina
- bsahuje v průměru až 24x více vitaminu C než citron
- obsahuje i provitamin A, vitamin E,
- omega 3, 6 a 9 nenasycené mastné kyseliny
- dokonce omega 7 mastnou kyselinu, která se v přírodě vyskytuje vzácně
- podporuje správnou funkci imunitního systému
- prospívá trávení i kardiovaskulárnímu systému
- obsahuje biologicky odbouratelný serotonin, díky kterému působí antidepresivně
Jenže. Už jste zkoušeli sníst kuličku rakytníku? Je vážně hodně kyselý. Proto nás napadlo smíchat sušený rakytník s medem. A výsledkem je med, který je super zdravý a přesto si zachoval svou sladkou chuť.
Kde se dá med s rakytníkem používat?
- na pečivo
- do kaší
- do jogurtu
- do čaje
- na lžičku místo kupovaných multivitamínů
Složení: pastovaný med, rakytník
Co znamená pastovaný med?
Každý kvalitní květový med začne tuhnout a krystalizovat. Je to přirozená vlastnost. Podle toho poznáte, že med se jedná opravdu o 100% čistý med bez přidaného cukru nebo jiných sirupů. Zkrystalizuje ve sklenici stejně tak jako včeličkám v plástvích. Někdy se dokonce může včelaři stát, že když nevymeduje včas, tak med v plástvích zkrystalizuje a pak už není šance med získat. Ten tak zůstane včeličkám :-)
A jak tedy vzniká pastovaný nebo také pastový či šlehaný med? Denně se za studena ručně míchá. Tím se naruší proces krystalizace a med získá jemnou chuť a lehce se roztírá. Tato konzistence mu již zůstane. POZOR! Med se nesmí zahřát nad 50°C nebo ztratí svou konzistenci - při této teplotě bude zase tekutý a po pár dnech začne přirozeně krystalizovat až do úplného ztuhnutí.
Skladování: med skladujeme v pokojové teplotě do 25°C a 70% vlhkosti. Med nedoporučujeme skladovat v lednici.