Čokoládový med

Kód: 97/460 97/160 Zvolte variantu
Novinka Tip
200 Kč 90 Kč od 90 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

  • složení: 92% pastovaný med, 8%  95% čokolády
  • pouze med a čokoláda
  • pastovaný = krémový, lépe roztíratelný a jemné chuti

Detailní informace

Detailní popis produktu

 

 

Použití: 

  • na lžičku, když honí mlsná
  • na palačinky a lívance
  • k dochucení kaší
  • do čaje
  • do mléka
  • na pečivo

 

Co znamená pastovaný med? 

Každý kvalitní květový med začne tuhnout a krystalizovat. Je to přirozená vlastnost. Podle toho poznáte, že med se jedná opravdu o 100% čistý med bez přidaného cukru nebo jiných sirupů. Zkrystalizuje ve sklenici stejně tak jako včeličkám v plástvích. Někdy se dokonce může včelaři stát, že když nevymeduje včas, tak med v plástvích zkrystalizuje a pak už není šance med získat. Ten tak zůstane včeličkám :-)

A jak tedy vzniká pastovaný nebo také pastový či šlehaný med? Denně se za studena ručně míchá. Tím se naruší proces krystalizace a med získá jemnou chuť a lehce se roztírá. Tato konzistence mu již zůstane. POZOR! Med se nesmí zahřát nad 50°C nebo ztratí svou konzistenci - při této teplotě bude zase tekutý a po pár dnech začne přirozeně krystalizovat až do úplného ztuhnutí. 

Skladování: med skladujeme v pokojové teplotě do 25°C a 70% vlhkosti. Med nedoporučujeme skladovat v lednici.